מצרכים
תבנית קפיץ עוגה קוטר 24׳
1 ק”ג גבינת שמנת 30%(חשוב להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן גבוהים – לפחות 30%)
300 גרם סוכר
7 ביצים L
400 מ”ל שמנת מתוקה
40 גרם קמח
מחית וניל 100 גרם 2 כפיות
מייפל 2 כפות
אופן הכנה
מחממים תנור ל־220 מעלות ומניחים נייר אפייה בתבנית, כשהשוליים של הנייר חורגים מעל התבנית עצמה. רצוי להצמיד את הנייר טוב על הדפנות כדי שהתוכן לא יגלוש. מברישים אותן במעט שמן כדי שידבק.
מעבירים את גבינת השמנת והסוכר לקערת מיקסר עם מקציף.
מערבבים במיקסר 2־3 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת קרם אחיד וגמיש. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, זאת תוך כדי מיקסור.
טורפים קמח ושמנת בקערה נפרדת לתערובת אחידה ובלי גושים, לא מתחשק לנו גושים של קמח בביס.
מוסיפים לגבינת השמנת את השמנת המתוקה עם הקמח ומערבלים עד כדי הטמעה מוחלטת.
יוצקים את התערובת לתבנית. מעבירים לתנור ואופים במשך 35 דקות, עד שאנחנו יכולים לראות למעלה שהיא שחומה, אפילו שחומה מאוד. מוציאים בזהירות ומצננים מחוץ לתנור.
מעבירים למקרר ללילה ויש לנו עוגה מטריפה למחרת.
*********
קראו גם:
ממי שף אבי לוי רוצה לבקש סליחה?
מפסקת ושבירת צום כמו שצריך: המלצות תזונה ליום כיפור