מתכון לבצק עוגיות

מתכון לבצק עוגיות

הפושים החמים של “ירושלים online” >> לחצו להורדת האפליקציה

מתכון לבצק עוגיות

מצרכים:

  • 2 1/4 כוסות קמח (250 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  2. בקערה נפרדת, מקציפים יחד את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום עד לקבלת קרם בהיר.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי טריפה.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה, ומערבבים רק עד לאיחוד.
  6. מקררים את הבצק במשך כ-30 דקות.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים את העוגיות במשך כ-10-12 דקות, או עד שהן זהובות בקצוות.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לבצק כל תוספת שאוהבים, כגון שוקולד צ’יפס, אגוזים, פירות יבשים, ועוד.
  • אם רוצים לקבל עוגיות רכות יותר, ניתן להוסיף לתערובת הקמח 1/2 כוס קמח מצה.
  • אם רוצים לקבל עוגיות פריך יותר, ניתן להוסיף לתערובת הקמח 1/2 כוס קמח כוסמין מלא.

הערות:

  • ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר עד 3 ימים.
  • ניתן להקפיא את העוגיות לאחר האפייה.

מתכון לבצק עוגיות לילדים עם תמרים

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח (250 גרם)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס תמרים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  2. בקערה נפרדת, מקציפים יחד את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום עד לקבלת קרם בהיר.
  3. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבבים.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה, ומערבבים רק עד לאיחוד.
  5. מוסיפים את התמרים הקצוצים ומערבבים.
  6. מקררים את הבצק במשך כ-30 דקות.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים את העוגיות במשך כ-10-12 דקות, או עד שהן זהובות בקצוות.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בכל סוג תמרים שאוהבים, כגון תמרים מגולענים, תמרים מגולענים קצוצים, או תמרים יבשים.
  • אם רוצים לקבל עוגיות רכות יותר, ניתן להוסיף לתערובת הקמח 1/4 כוס קמח מצה.
  • אם רוצים לקבל עוגיות פריך יותר, ניתן להוסיף לתערובת הקמח 1/4 כוס קמח כוסמין מלא.

הערות:

  • ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר עד 3 ימים.
  • ניתן להקפיא את העוגיות לאחר האפייה.

הכנה עם ילדים:

  • הילדים יכולים לעזור במגוון משימות להכנת העוגיות, כגון:
    • מדידת המצרכים
    • ערבוב החומרים
    • יצירת כדורי הבצק
    • הנחת העוגיות בתבנית
    • עיטור העוגיות (אם רוצים)
  • פעילות זו היא דרך מצוינת ללמד ילדים על תהליך ההכנה של עוגיות, וגם דרך מהנה ומהנה לבלות איתם זמן איכות.

בתיאבון!

לעוד מתכונים מיוחדים >> לחצו כאן 

שיתוף
שיתוף

ירושלים-online הוא אתר דעות וידיעות המסקר את החיים בירושלים בעין כנה וישרה.
מול עולם של תקשורת מוטה, לעתים בעלת אינטרסים פוליטיים ומסחריים, שבו צפה וחוזרת עיתונות שטחית בסיקור החיים בעיר,
מביא ירושלים-online את המציאות כפי שהיא, לעתים בצד הימני של המפה, לעתים בשמאלי, לעתים מזווית חילונית, ולעתים דתית,
הכל דרך נבחרת של כותבים וכותבות ללא פחד וללא כל כוונה לחשבן לאינטרסים כאלו ואחרים.
האינטרס היחיד – שיקוף האמת והמציאות בנושאים של דת ומדינה, ביטחון אישי וצבא, יחסי חילונים-חרדים, יוקר המחייה,
שיקוף המציאות והאמת של ירושלים