מתכון לעוגת שוקולד

מתכון לעוגת שוקולד 

הפושים החמים של “ירושלים online” >> לחצו להורדת האפליקציה

מתכון לעוגת שוקולד קלה וטעימה:

המרכיבים:

  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס (240 מ”ל) חלב
  • 1/2 כוס (120 מ”ל) שמן
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים ומרפדים תבנית אפייה בקוטר 25 ס”מ.
  3. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את החלב, השמן, הביצים והווניל.
  5. מוסיפים את תערובת החומרים הרטובים לתערובת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המשומנת ומרפדת.
  8. אופים במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  9. מצננים את העוגה לחלוטין לפני ההגשה.

טיפים:

  • אם רוצים עוגה לחה יותר, מוסיפים 1/2 כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים או מיץ תפוחים לבלילה.
  • אם רוצים עוגה כהה יותר, מוסיפים 1/4 כוס (60 מ”ל) אבקת קקאו נוספת לבלילה.
  • אפשר להוסיף לבלילה תוספות לפי הטעם, כמו שוקולד צ’יפס, אגוזים או פירות יבשים.

הערה:

ניתן להשתמש בתערובת עוגת שוקולד מוכנה, אך מומלץ להכין את הבלילה בעצמכם כדי לקבל עוגה טעימה יותר.

להפוך את המתכון המושלם לילדים

מתכון לעוגת שוקולד מיוחדת לילדים:

המרכיבים:

  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס (240 מ”ל) חלב
  • 1/2 כוס (120 מ”ל) שמן
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ’יפס
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכריות צבעוניות

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים ומרפדים תבנית אפייה בקוטר 25 ס”מ.
  3. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את החלב, השמן, הביצים והווניל.
  5. מוסיפים את תערובת החומרים הרטובים לתערובת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים את השוקולד הצ’יפס והסוכריות הצבעוניות ומערבבים עד לערבוב אחיד.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המשומנת ומרפדת.
  8. אופים במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  9. מצננים את העוגה לחלוטין לפני ההגשה.

טיפים:

  • אפשר להשתמש בכל סוגי השוקולד צ’יפס או סוכריות צבעוניות שאוהבים.
  • אפשר להוסיף גם תוספות אחרות לפי הטעם, כמו אגוזים, פירות יבשים או קוקוס.

 

לעוד מתכונים מיוחדים וקלים להכנה >> לחצו כאן 

שיתוף
שיתוף

ירושלים-online הוא אתר דעות וידיעות המסקר את החיים בירושלים בעין כנה וישרה.
מול עולם של תקשורת מוטה, לעתים בעלת אינטרסים פוליטיים ומסחריים, שבו צפה וחוזרת עיתונות שטחית בסיקור החיים בעיר,
מביא ירושלים-online את המציאות כפי שהיא, לעתים בצד הימני של המפה, לעתים בשמאלי, לעתים מזווית חילונית, ולעתים דתית,
הכל דרך נבחרת של כותבים וכותבות ללא פחד וללא כל כוונה לחשבן לאינטרסים כאלו ואחרים.
האינטרס היחיד – שיקוף האמת והמציאות בנושאים של דת ומדינה, ביטחון אישי וצבא, יחסי חילונים-חרדים, יוקר המחייה,
שיקוף המציאות והאמת של ירושלים