מתכון לפנקייק

מתכון לפנקייק

הפושים החמים של “ירושלים online” >> לחצו להורדת האפליקציה

מתכון לפנקייק שאתם חייבים לנסות – פשוט וקל להכנה במהירות

מתכון לפנקייקים פשוטים וטעימים:

המרכיבים:

  • 1 כוס (125 גרם) קמח תופח
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס (240 מ”ל) חלב
  • 1/4 כוס (60 מ”ל) חמאה מומסת

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת טפלון או מחבת גריל על להבה בינונית.
  2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הביצה, החלב והחמאה המומסת.
  4. מוסיפים את תערובת החומרים הרטובים לתערובת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים מעט מהבלילה למחבת החמה, ומטגנים עד שהפנקייק מזהיב מצד אחד, בערך 2-3 דקות.
  6. הופכים את הפנקייק ומטגנים עד שהוא מזהיב גם מהצד השני, בערך 2-3 דקות נוספות.
  7. מגישים מיד עם סירופ מייפל, חמאה, פירות או כל תוספת אחרת שאוהבים.

טיפים:

  • חשוב לא לערבב את הבלילה יותר מדי, אחרת הפנקייקס יצאו כבדים ופחות אווריריים.
  • אם רוצים פנקייקס דקים יותר, מוסיפים 1/4 כוס (60 מ”ל) חלב נוסף לבלילה.
  • אם רוצים פנקייקס עבים יותר, מוסיפים 1/4 כוס (60 מ”ל) קמח נוסף לבלילה.
  • אפשר להוסיף לבלילה תוספות לפי הטעם, כמו שוקולד צ’יפס, פירות יבשים, אגוזים או קוקוס.

הערה:

ניתן להשתמש בתערובת פנקייק מוכנה, אך מומלץ להכין את הבלילה בעצמכם כדי לקבל פנקייקס טעימים יותר.

מתכון לפנקייק בלי חמאה

המרכיבים:

  • 1 כוס (125 גרם) קמח תופח
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס (240 מ”ל) חלב
  • 1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת טפלון או מחבת גריל על להבה בינונית.
  2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הביצה, החלב והשמן הזית.
  4. מוסיפים את תערובת החומרים הרטובים לתערובת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים מעט מהבלילה למחבת החמה, ומטגנים עד שהפנקייק מזהיב מצד אחד, בערך 2-3 דקות.
  6. הופכים את הפנקייק ומטגנים עד שהוא מזהיב גם מהצד השני, בערך 2-3 דקות נוספות.
  7. מגישים מיד עם סירופ מייפל, חמאה, פירות או כל תוספת אחרת שאוהבים.

הערה:

ניתן להשתמש בשמן קנולה או בשמן תירס במקום שמן זית.

מתכון לפנקייק שיבולת שועל

המרכיבים:

  • 1 כוס (125 גרם) שיבולת שועל דקה
  • 1 כוס (240 מ”ל) חלב
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את שיבולת השועל והחלב בקערה גדולה ומשאירים ל-5 דקות.
  2. מוסיפים את הביצה, אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מחממים מחבת טפלון או מחבת גריל על להבה בינונית.
  4. יוצקים מעט מהבלילה למחבת החמה, ומטגנים עד שהפנקייק מזהיב מצד אחד, בערך 2-3 דקות.
  5. הופכים את הפנקייק ומטגנים עד שהוא מזהיב גם מהצד השני, בערך 2-3 דקות נוספות.
  6. מגישים מיד עם סירופ מייפל, חמאה, פירות או כל תוספת אחרת שאוהבים.

לעוד מתכונים מיוחדים וטעימים >> לחצו כאן 

שיתוף
שיתוף

ירושלים-online הוא אתר דעות וידיעות המסקר את החיים בירושלים בעין כנה וישרה.
מול עולם של תקשורת מוטה, לעתים בעלת אינטרסים פוליטיים ומסחריים, שבו צפה וחוזרת עיתונות שטחית בסיקור החיים בעיר,
מביא ירושלים-online את המציאות כפי שהיא, לעתים בצד הימני של המפה, לעתים בשמאלי, לעתים מזווית חילונית, ולעתים דתית,
הכל דרך נבחרת של כותבים וכותבות ללא פחד וללא כל כוונה לחשבן לאינטרסים כאלו ואחרים.
האינטרס היחיד – שיקוף האמת והמציאות בנושאים של דת ומדינה, ביטחון אישי וצבא, יחסי חילונים-חרדים, יוקר המחייה,
שיקוף המציאות והאמת של ירושלים