מתכון לפיצה

מתכון לפיצה

הפושים החמים של “ירושלים online” >> לחצו להורדת האפליקציה

מתכון לפיצה ביתית

מצרכים לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן (קמח פיצה)
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים פושרים

מצרכים לרוטב עגבניות:

  • 4 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

מצרכים לתוספות:

  • גבינת מוצרלה מגוררת
  • גבינה צהובה מגוררת
  • פטריות, זיתים, תירס, בצל, אנשובי, ועוד לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק:
  • בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, השמרים היבשים והסוכר.
  • יוצרים גומה בקערה, יוצקים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחילים ללוש.
  • לוש במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • יוצרים מהבצק כדור, מקמחים אותו קלות, ומניחים אותו בקערה משומנת.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה של כ-1 שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  1. מכינים את הרוטב:
  • מחממים מעט שמן זית בסיר קטן.
  • מוסיפים את העגבניות, השום, האורגנו, המלח והפלפל, ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
  1. מכינים את הפיצה:
  • מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  • על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול דק.
  • מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מורחים על הבצק את רוטב העגבניות.
  • מפזרים מעל את גבינת המוצרלה והגבינה הצהובה.
  • מוסיפים את התוספות לפי הטעם.
  1. אופים את הפיצה:
  • אופים את הפיצה בתנור החם במשך כ-15-20 דקות, עד שהגבינה מותכת והפיצה מזהיבה.

טיפים:

  • אם אין לכם זמן לתת לבצק לתפוח, ניתן לרדד אותו דק יותר ולחמם את התנור ל-250 מעלות.
  • ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן, אך מומלץ להכין רוטב ביתי, שיעניק לפיצה טעם עשיר יותר.
  • ניתן להשתמש בכל תוספת שאוהבים, כגון פטריות, זיתים, תירס, בצל, אנשובי, ועוד.

מתכון לפיצה ללא התפחה

מצרכים לבצק:

  • 4 כוסות קמח (250 גרם)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 1 1/2 כוסות מים חמימים

מצרכים לרוטב עגבניות:

  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

מצרכים לתוספות:

  • גבינת מוצרלה מגוררת
  • גבינה צהובה מגוררת
  • פטריות, זיתים, תירס, בצל, אנשובי, ועוד לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק:
  • בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, השמרים היבשים והסוכר.
  • יוצרים גומה בקערה, יוצקים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחילים ללוש.
  • לוש במשך כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  1. מכינים את הרוטב:
  • מערבבים יחד את העגבניות, השום, האורגנו, המלח והפלפל.
  1. מכינים את הפיצה:
  • מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  • על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול דק.
  • מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מורחים על הבצק את רוטב העגבניות.
  • מפזרים מעל את גבינת המוצרלה והגבינה הצהובה.
  • מוסיפים את התוספות לפי הטעם.
  1. אופים את הפיצה:
  • אופים את הפיצה בתנור החם במשך כ-15-20 דקות, עד שהגבינה מותכת והפיצה מזהיבה.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בכל סוג קמח שאוהבים, אך מומלץ להשתמש בקמח פיצה, שיעניק לפיצה טעם וריח מיוחדים.
  • ניתן להוסיף לבצק 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת, כדי להפוך אותו ליותר עשיר.
  • ניתן להוסיף לרוץ העגבניות 1/4 כוס פטריות קצוצות, כדי להוסיף לה טעם נוסף.

הערות:

  • הבצק ללא התפחה יתפח בתנור, אך לא יהיה גדול כמו בצק עם התפחה.
  • אם אין לכם זמן ללוש את הבצק, ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה.
  • ניתן להכין את הפיצה מראש ולשמור אותה במקרר עד 24 שעות. לפני האפייה, יש להוציא את הפיצה מהמקרר ולהניח אותה בטמפרטורת החדר למשך כ-30 דקות.

בתיאבון!

לעוד מתכונים מיוחדים וטעימים במיוחד >> לחצו כאן

שיתוף
שיתוף

ירושלים-online הוא אתר דעות וידיעות המסקר את החיים בירושלים בעין כנה וישרה.
מול עולם של תקשורת מוטה, לעתים בעלת אינטרסים פוליטיים ומסחריים, שבו צפה וחוזרת עיתונות שטחית בסיקור החיים בעיר,
מביא ירושלים-online את המציאות כפי שהיא, לעתים בצד הימני של המפה, לעתים בשמאלי, לעתים מזווית חילונית, ולעתים דתית,
הכל דרך נבחרת של כותבים וכותבות ללא פחד וללא כל כוונה לחשבן לאינטרסים כאלו ואחרים.
האינטרס היחיד – שיקוף האמת והמציאות בנושאים של דת ומדינה, ביטחון אישי וצבא, יחסי חילונים-חרדים, יוקר המחייה,
שיקוף המציאות והאמת של ירושלים