המהפכה של קפה אביחיל: מעכשיו גם תפריט לאירועים

גליה אביחיל משיקה בקפה אביחיל בשכונת מלחה בירושלים תפריט חדש לאירועי בוטיק: הנה תיאור הקונספט ואלה המחירים לסועד
צילום: עזרא לוי

בואו נגיד את זה ככה: גליה אביחיל, בעלת קפה אביחיל הנצחי במלחה, הכניסה לבית הקפה תפריט חדש.
במוצ"ש האחרון הושק התפריט אחר כבוד, תפריט האירועים החדש שלה, וזאת באירוע מרגש שכינס כ-200 אנשים ממגוון תחומים, דוגמת מפיקי אירועים, עיתונאים, פוליטיקאים, קולגות, חברים ובני משפחה.

צילום: עזרא לוי

שלום לך גליה אביחיל, בואי תתחילי בכך שתזרקי לנו כמה מנות לעורר את התיאבון הבריא שלנו. נו, מה בקנה?
"תפריט האירועים החדש כולל בין השאר את המנות הבאות: סלט סלקים ובצל סגול צלויים בתנור עם פיסטוקים קלויים וזילוף של מסקרפונה ומיקרו אפונה, חסה לליק ואלון, סלרי, צנון, עלי בזיל ופילטים של פירות הדר עונתיים בויניגרט תפוזים, מאפה פילו אישי פריך במילוי בושה עיזים, כרישה ודבש מתובל מעל, רוצה שאמשיך?".

לא, זה נשמע מספיק טעים, בואי עכשיו נדבר קצת על האגדה של בית הקפה, כפי שתספרי לנו אותה.
"סיפורו של קפה אביחיל מתחיל למעשה לפני 92 שנה, ב-1932, השנה שבה ניסן אביחיל פתח את מאפית אביחיל המיתולוגית בשכונת זכרון משה בירושלים.
"ניסן אביחיל, אבי המשפחה, גילה שבכוחם של מאפים לשנות את מצב הרוח של מי שטועם אותם. במהלך השנים הוא חקר ופיתח את הידע הזה, והפך אותו לתורה קולינרית, שחלחלה ועברה מדור לדור, במשך חמישה דורות ברצף.
"כל דור במשפחה העביר לדור שבא אחריו את סודות החיבור בין אוכל ורגש, ובקפה אביחיל דואגים להעניק לקהל הלקוחות חוויה ייחודית, היודעת לרקום ולשלב בין טעמים, מנות וקולינריה, לבין מצב רוחם של הסועדים.
"בשנת 2007 הגיע תורי כבתו של דני לקחת את המושכות ולפתוח בשכונת מלחה את קפה אביחיל, ומאז ועד היום, מגיש המקום הכשר למהדרין ארוחות בוקר עשירות, פסטות בעבודת יד, סלטים מושקעים, קינוחים ביתיים, מגשי אירוח ומארזי בוקר".

צילום: עזרא לוי

וכמה עולה תפריט האירועים? מחירים, בבקשה.
"המחיר לסועד יעמוד על סכום שיחל ב-145 שקל לסועד, כאשר המקום זמין ל-70 סועדים בחודשי החורף ועד 100 סועדים בחודשי בקיץ, כשהחצר הגדולה והנעימה זמינה. כמו כן, החל שיתוף פעולה חדש בין בית הקפה לבין היקב הירושלמי, "יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית", שיספק לבית הקפה מגוון יינות משובחים".

למעשה, נשאר לנו רק לפענח למה השקת את התפריט דווקא עכשיו, וזהו זה, את משוחררת".
ובכן, בשבעה באוקטובר השתנו לכולנו החיים. הימים הראשונים היו עבורי ימים קשים מנשוא. הבן שלי, לוחם ביחידה הרב ממדית, נכנס לעזה , ובמקביל בית הקפה שלי, הבית החם של כל הירושלמים, נדם.
"אחרי שהבנתי, שזו המציאות החדשה, החלטתי לבחור בחיים, באופטימיות ובנצחון. רק כך אוכל לחזק את עצמי, את בני הלוחם, ואת כל סובבי.
"החלו לפנות אלי אנשים פרטיים וגופים עסקיים, שהחליטו להמיר אירועים גדולים שתכננו, לאירועי בוטיק אינטימיים ומרגשים יותר. הבנתי את השליחות שלי, ומיד נרתמתי לשדרוג חדר האירועים שלנו והתפריט המוגש. במשך למעלה מחודשיים וחצי, צוות המטבח הנאמן שלי ואני עמלנו על תפריט חדש, כלים מעוצבים וקונספט מרגש".


צילום: עזרא לוי

שיתוף
שיתוף
הישארו מעודכנים רוצים לקבל את הפושים החמים של ירושלים אונליין? בפעם אחרת כן

ירושלים-online הוא אתר דעות וידיעות המסקר את החיים בירושלים בעין כנה וישרה.
מול עולם של תקשורת מוטה, לעתים בעלת אינטרסים פוליטיים ומסחריים, שבו צפה וחוזרת עיתונות שטחית בסיקור החיים בעיר,
מביא ירושלים-online את המציאות כפי שהיא, לעתים בצד הימני של המפה, לעתים בשמאלי, לעתים מזווית חילונית, ולעתים דתית,
הכל דרך נבחרת של כותבים וכותבות ללא פחד וללא כל כוונה לחשבן לאינטרסים כאלו ואחרים.
האינטרס היחיד – שיקוף האמת והמציאות בנושאים של דת ומדינה, ביטחון אישי וצבא, יחסי חילונים-חרדים, יוקר המחייה,
שיקוף המציאות והאמת של ירושלים