לימון כבוש מתכון מרוקאי

לימון כבוש מתכון מרוקאי

לימונים כבושים בסגנון מרוקאי עם תיבול פיקנטי

מצרכים:

  • 8-10 לימונים אורגניים טריים (גדולים)
  • 100 גרם מלח ים גס
  • 4 שיני שום, קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
  • 1 מקל קינמון שבור
  • 4-5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (אופציונלי)
  • 1 צנצנת זכוכית מעוקרת בנפח 1 ליטר
  • שמן זית

הכנה:

  1. שטיפת הלימונים: שטפו היטב את הלימונים במים זורמים בעזרת סבון ירקות. ודאו להסיר את כל הלכלוך והשאריות מהקליפה.
  2. חיתוך הלימונים: חתכו את הלימונים לרבעים לאורך, אך אל תפרידו אותם לגמרי. שימו לב שהחתכים צריכים להגיע עד הסוף, אך חשוב שהלימונים יישארו מחוברים בבסיסם.
  3. פתיחת הלימונים: פתחו בעדינות את כל רבעי הלימון, וודאו שנוצר פתח קטן בין כל רבע.
  4. תיבול הלימונים: מילוי תבלינים: פזרו מלח גס בנדיבות בתוך פתחי הלימונים ובין הרבעים. דחפו פנימה את שיני השום, מקל הקינמון, גרגירי הפלפל האנגלי.
  5. הכנת תערובת תיבול: בקערה קטנה, ערבבו יחד את הכמון הטחון, הכורכום הטחון ופלפל הקאיין (אם משתמשים). פזרו את תערובת התבלינים באופן שווה בין הלימונים.
  6. אריזת הלימונים: הכניסו את הלימונים הממולאים בזהירות לתוך הצנצנת המעוקרת. דחפו אותם פנימה בעדינות עד שהם יהיו צפופים.
  7. הוספת מיץ לימון: סחטו מיץ טרי מ-2 לימונים נוספים והוסיפו אותו לצנצנת. וודאו שהלימונים מכוסים כליל בנוזל.
  8. הוספת שמן זית: שפכו שכבה דקה של שמן זית מעל פני הנוזל. השמן יעזור לשמור על הלימונים טריים לאורך זמן.
  9. סגירת הצנצנת וספיגה: סגרו היטב את הצנצנת עם המכסה שלה. הניחו את הצנצנת במקום מוצל וקריר למשך 3-4 שבועות.
  10. טעימה ושימוש: לאחר 3-4 שבועות, הלימונים יהיו מוכנים לאכילה. ניתן להשתמש בהם כתוספת לתבשילים, סלטים, כבשרים ועוד.

טיפים:

  • ניתן להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם, כגון ג'ינג'ר טרי מגורר, עלי דפנה או ציפורן.
  • חשוב להשתמש בלימונים אורגניים טריים ואיכותיים.
  • ודאו שהצנצנת נקייה ומעוקרת היטב לפני השימוש.
  • אחסנו את הלימונים הכבושים במקרר לאחר פתיחת הצנצנת.
  • ניתן לשמור את הלימונים הכבושים במקרר עד 3 חודשים.

הערות:

  • מתכון זה מיועד להכנת כמות של כ-1 ליטר לימונים כבושים. ניתן להכפיל את הכמויות לפי הצורך.
  • מידת החריפות של הלימונים הכבושים תלויה בכמות פלפל הקאיין שמוסיפים. ניתן לווסת את הכמות לפי הטעם האישי.
  • לימונים כבושים הם תוספת טעימה ומיוחדת למגוון מנות. הם מוסיפים טעם חמצמץ, מלוח ופיקנטי שמשתלב נהדר עם תבשילים רבים.

בתיאבון

רוצים להנות מעוד מתכונים מיוחדים? לחצו כאן 

שיתוף
שיתוף
הישארו מעודכנים רוצים לקבל את הפושים החמים של ירושלים אונליין? בפעם אחרת כן

ירושלים-online הוא אתר דעות וידיעות המסקר את החיים בירושלים בעין כנה וישרה.
מול עולם של תקשורת מוטה, לעתים בעלת אינטרסים פוליטיים ומסחריים, שבו צפה וחוזרת עיתונות שטחית בסיקור החיים בעיר,
מביא ירושלים-online את המציאות כפי שהיא, לעתים בצד הימני של המפה, לעתים בשמאלי, לעתים מזווית חילונית, ולעתים דתית,
הכל דרך נבחרת של כותבים וכותבות ללא פחד וללא כל כוונה לחשבן לאינטרסים כאלו ואחרים.
האינטרס היחיד – שיקוף האמת והמציאות בנושאים של דת ומדינה, ביטחון אישי וצבא, יחסי חילונים-חרדים, יוקר המחייה,
שיקוף המציאות והאמת של ירושלים