את מסעדת הפועלים הסנדוויץ' של צ'וצי' בשכונת קרית מנחם בירושלים, מכירים כיום כבר רבים מתושבי העיר, ולא יהיה מופרז לטעון כי גם באזור תל אביב, גוש דן ושאר מעוזי הברנז'ה הקולינרית, יודעים להעריך את השניצל המיוחד של צ'וצ'י, כמו גם את הקובה, הבמיה וכל השאר.
אבל מוניטין ואוכל טוב זה כנראה לא מספיק כדי להצליח להחזיק כלכלית מסעדת פועלים בתקופה הנוכחית, זאת על אף נטייתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' להרגיע ולספר למשל כי חלק מהקשיים כיום בכלכלה הישראלית, הם בגלל עידן מפא"י. בסנדוויץ' של צ'וצי', הבעלים אמנם אוהדים את הפועל ירושלים, אך ספק אם הסברים על מפא"י מנחמים אותם, וכעת, ברקע המלחמה, הם נאלצים לסגור את מסעדת הפועלים הידועה והאהובה שלהם, ולהסתפק בהפעלתה בימי שישי בלבד בהכנת מנות "לקחת לבית ליום שבת".
איך זה קרה שסוגרים כמעט באופן מלא? לפי פרסומים, בעלי הסנדוויץ' של צ'וצ'י מסבירים כי תקופת המלחמה קיצרה מאוד את הכיס של הציבור. מפא"י או לא מפא"י, סמוטריץ' או לא סמוטריץ', כנראה שארוחה במסעדת פועלים כבר איננה פריבילגיה קלילה עבור חשבון הבנק של הישראלים, שחלקם כורעים תחת קיצוצים בעבודותיהם וחלקם מוצאים את עצמם נאלצים לחלק את העוגה הכלכלית המשפחתית אחרת, לנוכח יוקר המחייה המאמיר בישראל.
הסנדוויץ' של צ'וצ'י החלה לככב בתקשורת ולהוציא שם מטעמיה למרחוק, לפני למעלה מעשור, עת גילו אותה בכירי הכתבים הקולינריים בזמנו של המקומון "כל העיר", אנשי מדור האוכל – עמית אהרנסון, יהונתן כהן ורון כהן. לאחר שהתענגו על כל ביס, הגיעו עוד ועוד אנשי תקשורת, ברנז'ה, כתבים מעיתונים רבים בארץ, והעלו על נס את האוכל הביתי והמנחם בסנדוויץ' של צ'וצ'י.
ועכשיו, מה?
עכשיו סוגרים.
תבואו בשישי, קחו משהו לבית.