כמות מטורפת שכזו של בשר שתעבור ניסיון הברחה, קשה להעלות על הדעת: אתמול, יום ראשון, סיכלו לוחמי משמר הגבול הברחת 210 ק”ג של בשר שהוברח משטחי יהודה ושומרון בעוטף ירושלים.
לוחמי מג”ב עוטף ירושלים יחד עם לוחמי המעברים של צה”ל פעלו במעבר א-זעיים שממזרח לירושלים, לסיכול פעילות חבלנית עוינת ומניעת הברחות משטחי יהודה ושומרון. במהלך הפעילות זיהו רכב חשוד שמגיע מכיוון שטחי יהודה ושומרון אל עבר המעבר, והחליטו לעצור אותו לבידוק.
בעת החיפוש, איתרו הלוחמים בתא מטען של הרכב כ-210 ק”ג של בשר בשווי מוערך של עשרות אלפי שקלים שהועבר בתת תנאים. לאחר תחקור התברר כי הוברח משטחי יהודה ושומרון על ידי החשוד, נהג הרכב – תושב ירושלים, בן 35.
החשוד ורכבו הועברו להמשך טיפול חקירתי ביחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות וביטחון המזון. בנוסף, הבשר שאותר הועבר להשמדה.
מהמשטרה נמסר כי “הברחת בשר לשטחי המדינה ללא פיקוח וכן הפרות תברואתיות שונות כמו הובלת מזון ללא טמפרטורה ראויה, חשד לשחיטה שחורה או בשר פיגולים עלולות לגרום לתחלואה קשה”.
בתוך כך חשוב לציין כי אמנם בשר שכזה גם אם חלילה היה מוברח לא היה מגיע לשווקים הרשמיים בישראל, שככל הידוע פועלים כמובן כולם על פי חוק ומשווקים אך ורק בשר בפיקוח, בעל חותמות רשמיות. אך מנגד, בקצביות באזורים שונים בירושלים, שחלק מהצרכנים אולי מעדיפים לרכוש משם את הבשר שהם צורכים ברקע המחירים האטרקטיביים, יש לפקוח עין וגם אם הלקוח פחות מתעניין בנושא של כשרות עליו לוודא מיכן הגיע הבשר וכיצד הובל.
אכילה של בשר שהוחזק והועבר בתנאים שאינם תואמים את הקריטריונים לשמירה עליו, עלולה להוביל למצבים בריאותיים קשים ביותר, החל מקלקול קיבה בסיסי ועד למצבים של חלילה סכנת חיים.