אין הרבה מאכלים שמצליחים לחצות תרבויות, מדינות וגילאים כמו הפיצה. מהגרסה הקלאסית של נאפולי עם רוטב עגבניות טרי ומוצרלה איכותית ועד לגרסאות יצירתיות עם תוספות משוגעות כמו שוקולד או פירות ים – הפיצה היא מאכל שמתאים לכל אחד.
היא החלה את דרכה כרעיון פשוט של איכרים באיטליה, אך הפכה לאחד המאכלים הפופולריים ביותר בעולם, עם וריאציות מקומיות בכל מדינה. לא משנה אם אתם מעדיפים אותה עבה ורכה כמו בארה"ב, דקה ופריכה כמו בנאפולי או יצירתית כמו הפיצות שניתן למצוא בתל אביב – הפיצה כאן כדי להישאר.
לכבוד יום הפיצה הבינלאומי, שחל בתשעה בפברואר בכל שנה, הנה 10 עובדות על אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם:
1. מקור הפיצה לא בהכרח איטלקי
אמנם איטליה היא הבית של הפיצה המודרנית, אך גרסאות שונות של מאפים שטוחים עם תוספות נאכלו עוד בעת העתיקה על ידי היוונים, המצרים והרומאים. רק במאה ה-18 הפיצה בנאפולי קיבלה את הצורה שאנחנו מכירים היום.
2. הפיצה היקרה בעולם – יותר מ-10,000 דולר
פיצה בשם Louis XIII באיטליה עולה 12,000 דולר. הסיבה? היא מכילה קוויאר יוקרתי, גבינות נדירות ופירות ים איכותיים שמיובאים מרחבי העולם.
3. הפיצה הפופולרית בישראל היא דווקא… טונה!
בעוד שבחו"ל תוספות כמו פפרוני ושום-פרמזן שולטות, הישראלים מעדיפים טעמים ייחודיים כמו טונה, תירס ופסטו. רשתות הפיצה בישראל מדווחות שזהו אחד הטעמים המבוקשים ביותר.
4. האמריקאים אוכלים פיצה כמו מטורפים
בארה"ב נמכרים כ-350 סלייסים של פיצה בכל שנייה. הפיצה כל כך פופולרית שם, עד שיש יום מיוחד שמוקדש לפיצה פפרוני (20 בספטמבר).

5. מה הקטע עם אננס על פיצה?
פיצה הוואי (עם אננס ושינקן) היא אחת המנות הכי שנויות במחלוקת בעולם. היא הומצאה דווקא בקנדה בשנות ה-60, על ידי שף יווני בשם סם פאנופולוס.
6. הפיצה הקפואה הראשונה הומצאה ב-1957
עד אז, פיצה הייתה רק מאכל טרי. המצאת הפיצה הקפואה אפשרה להפיץ אותה לכל העולם, ומאז היא הפכה לאחד המוצרים הנמכרים ביותר בסופרמרקטים.
7. הפיצה הגדולה בעולם – יותר ממגרש כדורסל!
בינואר 2023, פיצה ענקית בגודל של 1,300 מטרים רבועים הוכנה בארה"ב, תוך שימוש ב-6,193 ק"ג של רוטב עגבניות ו-4,000 ק"ג גבינה.
8. ישראל שולטת בפיצות כשרות
בגלל חוקי הכשרות, ישראל היא אחד המקומות היחידים בעולם שבהם רוב הפיצות אינן מכילות בשר ומוכנות עם גבינה כשרה בלבד.
9. הרובוטים שיחליפו את הפיציולו
בצרפת פועלת רשת מסעדות שבה הרובוטים מכינים פיצות מאפס, כולל רידוד הבצק, מריחת הרוטב והכנסת הפיצה לתנור – ללא מגע יד אדם.
10. השיא הישראלי למשלוח פיצה
בישראל נרשם אחד ממקרי המשלוח היקרים בהיסטוריה – אדם הזמין פיצה משפחתית לאילת… מירושלים! עלות המשלוח: כ-1200 ש"ח.