בואו נגיד את זה ככה: גליה אביחיל, בעלת קפה אביחיל הנצחי במלחה, הכניסה לבית הקפה תפריט חדש.
במוצ"ש האחרון הושק התפריט אחר כבוד, תפריט האירועים החדש שלה, וזאת באירוע מרגש שכינס כ-200 אנשים ממגוון תחומים, דוגמת מפיקי אירועים, עיתונאים, פוליטיקאים, קולגות, חברים ובני משפחה.

שלום לך גליה אביחיל, בואי תתחילי בכך שתזרקי לנו כמה מנות לעורר את התיאבון הבריא שלנו. נו, מה בקנה?
"תפריט האירועים החדש כולל בין השאר את המנות הבאות: סלט סלקים ובצל סגול צלויים בתנור עם פיסטוקים קלויים וזילוף של מסקרפונה ומיקרו אפונה, חסה לליק ואלון, סלרי, צנון, עלי בזיל ופילטים של פירות הדר עונתיים בויניגרט תפוזים, מאפה פילו אישי פריך במילוי בושה עיזים, כרישה ודבש מתובל מעל, רוצה שאמשיך?".
לא, זה נשמע מספיק טעים, בואי עכשיו נדבר קצת על האגדה של בית הקפה, כפי שתספרי לנו אותה.
"סיפורו של קפה אביחיל מתחיל למעשה לפני 92 שנה, ב-1932, השנה שבה ניסן אביחיל פתח את מאפית אביחיל המיתולוגית בשכונת זכרון משה בירושלים.
"ניסן אביחיל, אבי המשפחה, גילה שבכוחם של מאפים לשנות את מצב הרוח של מי שטועם אותם. במהלך השנים הוא חקר ופיתח את הידע הזה, והפך אותו לתורה קולינרית, שחלחלה ועברה מדור לדור, במשך חמישה דורות ברצף.
"כל דור במשפחה העביר לדור שבא אחריו את סודות החיבור בין אוכל ורגש, ובקפה אביחיל דואגים להעניק לקהל הלקוחות חוויה ייחודית, היודעת לרקום ולשלב בין טעמים, מנות וקולינריה, לבין מצב רוחם של הסועדים.
"בשנת 2007 הגיע תורי כבתו של דני לקחת את המושכות ולפתוח בשכונת מלחה את קפה אביחיל, ומאז ועד היום, מגיש המקום הכשר למהדרין ארוחות בוקר עשירות, פסטות בעבודת יד, סלטים מושקעים, קינוחים ביתיים, מגשי אירוח ומארזי בוקר".

וכמה עולה תפריט האירועים? מחירים, בבקשה.
"המחיר לסועד יעמוד על סכום שיחל ב-145 שקל לסועד, כאשר המקום זמין ל-70 סועדים בחודשי החורף ועד 100 סועדים בחודשי בקיץ, כשהחצר הגדולה והנעימה זמינה. כמו כן, החל שיתוף פעולה חדש בין בית הקפה לבין היקב הירושלמי, "יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית", שיספק לבית הקפה מגוון יינות משובחים".
למעשה, נשאר לנו רק לפענח למה השקת את התפריט דווקא עכשיו, וזהו זה, את משוחררת".
ובכן, בשבעה באוקטובר השתנו לכולנו החיים. הימים הראשונים היו עבורי ימים קשים מנשוא. הבן שלי, לוחם ביחידה הרב ממדית, נכנס לעזה , ובמקביל בית הקפה שלי, הבית החם של כל הירושלמים, נדם.
"אחרי שהבנתי, שזו המציאות החדשה, החלטתי לבחור בחיים, באופטימיות ובנצחון. רק כך אוכל לחזק את עצמי, את בני הלוחם, ואת כל סובבי.
"החלו לפנות אלי אנשים פרטיים וגופים עסקיים, שהחליטו להמיר אירועים גדולים שתכננו, לאירועי בוטיק אינטימיים ומרגשים יותר. הבנתי את השליחות שלי, ומיד נרתמתי לשדרוג חדר האירועים שלנו והתפריט המוגש. במשך למעלה מחודשיים וחצי, צוות המטבח הנאמן שלי ואני עמלנו על תפריט חדש, כלים מעוצבים וקונספט מרגש".
צילום: עזרא לוי