רחוב דרך בית לחם בירושלים ידע מסעדות שבאו והלכו, אך מעטים המוסדות שזכו להיקרא אייקון קולינרי מקומי. "הסנדוויץ' של רשל", הפינה הצנועה ששמרה על מתכונים משפחתיים במשך 35 שנים, נסגרה בימים האחרונים לרגל שיפוצים נרחבים, והשאלה שואלים עתה רבים היא מה יקרה לטעמים האהובים לאחר השינוי?
הסנדוויץ' של רשל, או – אצל רשל – נודע בעיקר בזכות הסנדוויץ' הטוניסאי האגדי, שהפך ב-35 שנים למוקד עלייה קולינרי עבור תושבי ירושלים ומבקרים מחוצה לה. הלחמנייה הטרייה, הטונה, האריסה הביתית, תפוחי האדמה והירקות יצרו ביס מושלם וטעמים מדויקים, ורבים מתקשים להאמין שהמנה תשתנה. לצדו, הקוסקוס האגדי של רשל, שהוגש עם מרק ירקות סמיך וניחוח של בית, הפך לטקס קבוע עבור לקוחות שהיו מגיעים במיוחד למנה שהייתה שייכת לדור אחר.
אבל כעת, בעידן של טרנדים קולינריים משתנים, תפריטים מודרניים והסתגלות לרוח התקופה, נשאלת השאלה: האם רשל תחזור עם אותו טעם מוכר, או שמא המסעדה תקבל תפנית עכשווית? השיפוצים, כך נראה, אינם רק קוסמטיים – יש מי שאומרים שהתפריט יעבור עדכון, ייתכן שהמקום יפתח שעות נוספות, ואפילו יש הבנה על הרחבת התפריט עם מנות חדשות שיתאימו גם לדור הצעיר.
האווירה במטבח של רשל תמיד הייתה חלק בלתי נפרד מהחוויה – בלי עיצוב מנקר עיניים ובלי גימיקים שיווקיים, רק אוכל טרי שנעשה ביד אוהבת. אבל האם קצב החיים המהיר וההתפתחות הקולינרית של ירושלים יכתיבו שינוי גם למוסד הוותיק? הלקוחות הוותיקים כבר ממתינים בדריכות. האם כש"הסנדוויץ' של רשל" נגלה את תחילתו של עידן חדש במסעדה האגדית? התשובות בתום השיפוצים, אך דבר אחד בטוח – החך בירושלים בהמתנה אל הקאמבק המסקרן של רשל.