סלט חצילים פיקנטי

סלט חצילים פיקנטי

רוצים להפתיע את האורחים שלכם במנה ראשונה מעוררת חושים? מחפשים תוספת מרעננת לארוחת הערב המשפחתית? הסלט הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים! הוא משלב בין טעמים מעושנים, חריפות עדינה ורעננות מפתיעה, וכל ביס הוא חגיגה בפה. המתכון הזה נולד במקרה, כשניסיתי לשחזר טעם שזכרתי מילדותי – טעם של חופש, של קיץ ושל אוכל טוב. אחרי כמה ניסיונות, הגעתי לשילוב המושלם, ואני שמח לחלוק אותו אתכם.

מה גורם למתכון הזה לעבוד

הסוד טמון באיזון המדויק בין הטעמים. חריכת החצילים על אש גלויה מעניקה להם טעם מעושן עמוק, בעוד שהשילוב של טחינה גולמית, לימון כבוש ושום טרי יוצר בסיס טעמים עשיר ומורכב. הוספת הפלפל החריף נותנת קיק פיקנטי שמקפיץ את כל הטעמים, והנענע והפטרוזיליה מוסיפים רעננות שמאזנת את החריפות. המתכון הזה קל להכנה, אינו דורש מיומנויות מיוחדות, וניתן להתאים אותו לטעמכם האישי על ידי שינוי כמות הפלפל החריף או הוספת מרכיבים אחרים.

רשימת מצרכים:

  • 2 חצילים גדולים, עדיף מזן בלאדי
  • 3 כפות טחינה גולמית איכותית
  • 1 לימון כבוש קטן, קצוץ דק (ניתן להחליף במיץ מחצי לימון טרי + קורט מלח לימון)
  • 2 שיני שום גדולות, כתושות
  • 1 פלפל חריף ירוק (או אדום), קצוץ דק (לפי הטעם)
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 1/4 כוס נענע טרייה, קצוצה דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • אופציונלי: 1 כף סילאן טבעי או דבש

הוראות הכנה:

  1. חריכת החצילים: חרכו את החצילים ישירות על אש גלויה (גז או מנגל) עד שהם רכים לחלוטין וקליפתם שרופה. ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס עד שהם רכים.
  2. צינון וקילוף: צננו את החצילים מעט, ולאחר מכן קלפו את הקליפה השרופה. שימו לב לא לשרוף את האצבעות!
  3. סינון נוזלים: הניחו את בשר החצילים במסננת מעל קערה למשך 15-20 דקות כדי להיפטר מנוזלים עודפים. פעולה זו תמנע מהסלט להיות מימי.
  4. קיצוץ גס: קצצו את בשר החצילים גס בעזרת סכין.
  5. הכנת הרוטב: בקערה נפרדת, ערבבו היטב טחינה גולמית, לימון כבוש קצוץ (או מיץ לימון ומלח לימון), שום כתוש, פלפל חריף קצוץ, שמן זית ומים קרים. הוסיפו סילאן או דבש אם רוצים טעם מתקתק יותר.
  6. איחוד הטעמים: הוסיפו את החצילים הקצוצים לקערת הרוטב וערבבו בעדינות עד שהם מצופים היטב.
  7. תיבול: תבלו במלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.
  8. הוספת עשבי תיבול: הוסיפו נענע ופטרוזיליה קצוצות וערבבו קלות.
  9. צינון והגשה: צננו את הסלט במקרר למשך לפחות 30 דקות לפני ההגשה. הגישו קר עם לחם טרי, פיתות, או כחלק ממזטים.

זמן הכנה כולל: כ-45 דקות

זמן בישול: כ-20 דקות

מספר מנות: 6-8 מנות

רמת קושי: קל

התאמה לדיאטות: טבעוני, ללא גלוטן (אם מוגש עם לחם/פיתות ללא גלוטן)

ערך תזונתי (משוער, למנה): כ-200 קלוריות, 15 גרם שומן, 5 גרם חלבון, 10 גרם פחמימות

הסוד של החציל המעושן: זיכרון של בית

הטעם של הסלט הזה תמיד מזכיר לי את הבית של סבתא. היא הייתה מכינה חצילים על האש בחצר, והריח המשכר היה ממלא את כל השכונה. הזיכרון הזה, יחד עם אהבה לטעמים פיקנטיים, הוביל אותי ליצור את הסלט הזה. אני אוהב לחשוב שכל ביס הוא מחווה לסבתא, ולאהבה שלה לאוכל טוב ולאנשים. אני מקווה שגם אתם תמצאו בו נחמה וטעם של בית.

שיתוף
שיתוף
הישארו מעודכנים רוצים לקבל את הפושים החמים של ירושלים אונליין? בפעם אחרת כן

ירושלים-online הוא אתר דעות וידיעות המסקר את החיים בירושלים בעין כנה וישרה.
מול עולם של תקשורת מוטה, לעתים בעלת אינטרסים פוליטיים ומסחריים, שבו צפה וחוזרת עיתונות שטחית בסיקור החיים בעיר,
מביא ירושלים-online את המציאות כפי שהיא, לעתים בצד הימני של המפה, לעתים בשמאלי, לעתים מזווית חילונית, ולעתים דתית,
הכל דרך נבחרת של כותבים וכותבות ללא פחד וללא כל כוונה לחשבן לאינטרסים כאלו ואחרים.
האינטרס היחיד – שיקוף האמת והמציאות בנושאים של דת ומדינה, ביטחון אישי וצבא, יחסי חילונים-חרדים, יוקר המחייה,
שיקוף המציאות והאמת של ירושלים