מימי נאמן שייך היא מנהלת השיווק והמדיה של מאפה נאמן. היא גם בתו, של יוסי נאמן המייסד והבעלים של הרשת. מימי נשואה לדותן ואמא לארבעה.
– ירושלמית מלידה?
נולדתי בירושלים בבית החולים הדסה הר הצופים. ירושלים היא אהובתי הנצחית!
כאן נולדתי, כאן נולדו לי ילדיי. לכאן סבי הגיע מפרס, בדרך לא דרך על גבי חמורים. הוא היה מוכר את מרכולתו, בעגלת תינוק ישנה. מאז ועד היום, נשארנו כאן כולנו בעיר המדהימה הזאת ואנחנו כאן כדי להישאר.
– ספרי לנו על פינה נסתרת בירושלים, שלא הרבה מכירים.
ברובע היהודי, נמצאת ישיבת אש התורה. מגג הישיבה, ישנה תצפית מרהיבה לכותל המערבי, לכיפת הסלע ולהר הזיתים. מידי שנה אני מגיעה לשם, לערב סליחות מרגש. זה קורה ממש לפני כיפור. כשאני מבקרת בסניף שלנו ברובע היהודי, אין מצב שאני לא בורחת לשם, לתפוס כמה דקות של שקט והטענת מצברים. זה ממש כמו להתבונן בתמונה.
– מה המציאו הירושלמים?
את הבייגלה הירושלמי כמובן. הוא מוארך בצורתו ומפוצץ בשומשום, מה שגורם לו להיות פריך במיוחד. הכי טעים לאכול אותו עם זעתר, שמגיע מקופל בתוך נייר עיתון. אם יש גבינת לאבנה ליד, זאת בכלל חגיגה.
– מי הכי ירושלמי.ת בעיניך?
אבא שלי, יוסי נאמן. הוא נולד בירושלים בתקופת הצנע וגדל בשכונת הבוכרים. כאן הוא הקים משפחה ולימים גם את רשת מאפה נאמן, שהיא רשת ירושלמית שנמצאת כיום כבר בכל רחבי הארץ.
אני כל כך אוהבת לשמוע את הסיפורים שלו על ירושלים. על יחסי השכנות האדוקים שהיו פעם. על הימים שחיו בדוחק גדול ולמרות זאת היו שמחים בחלקם. על האנשים המיוחדים שליוו אותו בילדותו והם כבר לא אתנו. על מחלקי החלב בשעות הבוקר המוקדמות.
כשאני מקשיבה לאבא שלי, אני רואה את הניצוץ בעיניו ומבינה שירושלים היא חלק ממנו. הוא אוהב את ירושלים אהבת נפש ובעצם העיר הזאת עיצבה את חייו ותרמה לא מעט למי שהוא היום.
– הארוחה הכי טובה בעיר?
אין כמו מסעדת פינתי של מאיר מיכה. המסעדה עם החומוס הכי טעים. כשאני נכנסת למסעדת הפועלים הקטנה הזו, אני מיד מרגישה בבית. תמיד יש על הפתיליות סירים מלאים באוכל מבית אמא ואם תפסת את מאיר ביום טוב, תשמעי ממנו סיפורים מרתקים על ירושלים של פעם.
– מה היית משנה בעיר?
עיר מדהימה עם אוויר הרים צלול. יש בה הכל מהכל. לא הייתי משנה פה כלום. ירושלים של זהב ושל נחושת ושל אור. זאת לא קלישאה.
– אם לא ירושלים, היכן היית גרה?
תל אביב, אבל רק אם את ממש מתעקשת.
– מתוק או מלוח?
תלוי באיזה יום את תופסת אותי ומה בדיוק יצא מהתנור. אם זה בורקס חם, אני לא עומדת בזה. אם זה רוגעלך חם, אני מיד לוקחת ביס.
– פיסטוק או החלב של הקורנפלקס?
החלב של הקורנפלקס, אבל רק אחרי שהיה בו קורנפלקס קינמון.
– תני לנו מתכון עם 3 מרכיבים לחיים הטובים.
להסתכל תמיד על חצי הכוס המלאה. לאהוב (בעיקר את עצמי). למצוא בכל הזדמנות זמן לטייל ולצבור חוויות עם האהובים שלנו. יום שעובר איננו חוזר.
*****
רוצים לפרגן לירושלמים נוספים?
כתבו לי באינסטגרם: ממש כאן
***********
קראו עוד:
– תגידו, מה יהיה עם הקטע של המתוק-מלוח?
– בראון מחנה יהודה מארח: הופעה ומפגש אינטימי עם שאנן סטריט
– תערוכת הפיסול, "בתנועה מתמדת", במתחם די סיטי: למעלה מ-100 אמנים ומעצבים