מפסקת ושבירת צום כמו שצריך: המלצות תזונה ליום כיפור

דליה צימרמן, הבעלים של חברת "פשוט לחיות בריא", מנחת קבוצות לאורח חיים בריא וירידה במשקל, מסבירה: כך תתכוננו לכיפור וגם תרגישו טוב ביום שאחרי
צילום: עדי אדרי

ביום הצום:
להקפיד לשתות לאורך כל היום. חשוב להגיע לצום כשהגוף נמצא בהידרציה טובה. רווי מים.
לאכול ארוחות בוקר וצהריים, שיכילו את כל אבות המזון, חלבונים, פחמימות, ירקות ומעט שומן.

בארוחה מפסקת:
חשוב שהארוחה תכיל פחמימות מורכבות: פסטה, אורז, בורגול.
חלבונים: עוף, דגים, קטניות, טופו.
לשתות 2 כוסות מים.

בצאת הצום:
שני דברים שחייבים להחזיר לגוף: מים וסוכר.
איך אנחנו עושים את זה?
חליטת תה, עם פרוסת עוגה בחושה/ פרוסת לחם עם ריבה.

כעבור 20 דקות, מתיישבים לאכול ארוחה קלה.
מרק עוף, דג, מרק עם קטניות, סלט ירקות.
כמובן להקפיד לשתות מים.

שיהיה לכולנו גמר חתימה טובה.

 

 

שיתוף
שיתוף
הישארו מעודכנים רוצים לקבל את הפושים החמים של ירושלים אונליין? בפעם אחרת כן

ירושלים-online הוא אתר דעות וידיעות המסקר את החיים בירושלים בעין כנה וישרה.
מול עולם של תקשורת מוטה, לעתים בעלת אינטרסים פוליטיים ומסחריים, שבו צפה וחוזרת עיתונות שטחית בסיקור החיים בעיר,
מביא ירושלים-online את המציאות כפי שהיא, לעתים בצד הימני של המפה, לעתים בשמאלי, לעתים מזווית חילונית, ולעתים דתית,
הכל דרך נבחרת של כותבים וכותבות ללא פחד וללא כל כוונה לחשבן לאינטרסים כאלו ואחרים.
האינטרס היחיד – שיקוף האמת והמציאות בנושאים של דת ומדינה, ביטחון אישי וצבא, יחסי חילונים-חרדים, יוקר המחייה,
שיקוף המציאות והאמת של ירושלים