מתכון לקינואה

מתכון לקינואה

הפושים החמים של “ירושלים online” >> לחצו להורדת האפליקציה

מתכון לקינואה: קל וטעים

מצרכים:

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הקינואה במסננת תחת מים זורמים.
  2. בסיר בינוני, מביאים את המים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הקינואה והמלח ומערבבים.
  4. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות, עד שהמים נספגים והקינואה רכה.
  5. מכבים את האש ונותנים לקינואה לנוח 5 דקות עם המכסה סגור.
  6. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים בעדינות.
  7. מגישים חם כתוספת או כמנה עיקרית.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לקינואה ירקות, אגוזים, גרעינים או תבלינים לפי הטעם.
  • ניתן לבשל את הקינואה גם במיקרוגל. ערבבו 1 כוס קינואה עם 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל. חממו על אש גבוהה למשך 5 דקות, ערבבו, וחממו עוד 5-10 דקות, עד שהמים נספגים והקינואה רכה.
  • ניתן לשמור את הקינואה במקרר עד 5 ימים.

קינואה: מזון על

מחפשים להעלות את הארוחות ולשפר את בריאותך בו זמנית? אל תחפש רחוק יותר מקינואה, מזון העל שאתה מפספס! עמוס בחומרים מזינים, חלבון וסיבים, קינואה היא מרכיב רב תכליתי שיכול לקחת את הבישול לשלב הבא. בין אם אתה חובב בריאות או סתם מחפש לתבל את הארוחות , הקינואה היא מחליפה משחק שראוי למקום במזווה המטבח . הטעם האגוזי והמרקם הרך הופכים אותו לתוספת מושלמת לסלטים, קערות ואפילו מאפים. בנוסף, הוא נטול גלוטן, מה שהופך אותו מתאים לבעלי הגבלות תזונתיות. אל תתנו למזון העל הזה לחמוק מתחת לרדאר שלכם יותר – גלה את נפלאות הקינואה היום!

מתכון להצלחה מתכון לקינואה מיוחד

האם אתם מוכנים לנצל את מלוא הפוטנציאל של הקינואה בבישול ? הדגן העתיק הזה הוא לא רק מזין להפליא אלא גם רב תכליתי להפליא, מה שהופך אותו למתכון להצלחה במטבח. ממנות מלוחות ועד פינוקים מתוקים, ניתן לשלב קינואה במגוון רחב של מתכונים כדי להוסיף עומק וטעם. יכולת ההסתגלות שלו מאפשרת לו להשתלב בצורה חלקה עם מרכיבים שונים, וליצור איזון הרמוני של טעם ומרקם בכל ביס. בין אם אתה שף ותיק או מתחיל במטבח, קינואה היא מרכיב נפלא להתנסות בו ולרומם את היצירות הקולינריות . היכולת שלו לספוג טעמים ולהשלים מאכלים אחרים הופכת אותו לשחקן כוכב בכל מנה שתבחרו להכין. אז למה שלא תקפוץ באמונה ותחקור את האפשרויות האינסופיות של הקינואה בבישול היום?

המרכיבים הסודיים שיקחו את הקינואה שלכם לשלב הבא

קינואה, דגן רב תכליתי ועשיר בחומרי מזון, ניתן להעלות לגבהים חדשים עם תוספת של כמה מרכיבים מרכזיים. על ידי שילוב הרכיבים הסודיים האלה במתכוני הקינואה , אתה יכול להפוך את הדגן הצנוע הזה ליצירת מופת קולינרית שתפתה את בלוטות הטעם ותרשים את האורחים .

  • **עשבי תיבול טריים והדרים**:
    אחת הדרכים לשפר את פרופיל הטעמים של הקינואה היא על ידי שילוב של עשבי תיבול טריים והדרים. הוספת עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה או נענע יכולה להביא פרץ של רעננות למנה, בעוד שסחיטת מיץ לימון או ליים יכולה לספק בעיטה חריפה. השילוב של עשבי תיבול ארומטיים והדרים טעימים יכול להעלות את הטעם הכללי של הקינואה, מה שהופך אותה למרכיב בולט בכל ארוחה.
  •  **אגוזים וזרעים קלויים**:
    סוד נוסף לקחת את הקינואה לשלב הבא הוא תוספת של אגוזים וזרעים קלויים. שקדים קלויים, אגוזי מלך, גרעיני דלעת או גרעיני חמנייה יכולים להוסיף פריכות משביעת רצון ואגוזיות למנה, ולשפר גם את המרקם וגם את הטעם. פשוט קולים את האגוזים והזרעים במחבת יבשה עד שהם ריחניים, ואז מפזרים אותם על הקינואה המבושלת לקבלת שכבה נוספת של מורכבות ועומק.

עם המרכיבים הנכונים וקצת יצירתיות, הקינואה יכולה להיות הכוכבת של הצלחת . המתכון הזה הוא לא רק ארוחה טעימה, אלא הוא מסע לגילוי הרבגוניות של הקינואה. נסה את זה היום, ולעולם לא תראה את הקינואה באותה צורה שוב.

רוצים להנות מעוד מתכונים טעימים במיוחד? בקרו בקטגורית מתכונים שלנו >> בלחיצה כאן

שיתוף
שיתוף

ירושלים-online הוא אתר דעות וידיעות המסקר את החיים בירושלים בעין כנה וישרה.
מול עולם של תקשורת מוטה, לעתים בעלת אינטרסים פוליטיים ומסחריים, שבו צפה וחוזרת עיתונות שטחית בסיקור החיים בעיר,
מביא ירושלים-online את המציאות כפי שהיא, לעתים בצד הימני של המפה, לעתים בשמאלי, לעתים מזווית חילונית, ולעתים דתית,
הכל דרך נבחרת של כותבים וכותבות ללא פחד וללא כל כוונה לחשבן לאינטרסים כאלו ואחרים.
האינטרס היחיד – שיקוף האמת והמציאות בנושאים של דת ומדינה, ביטחון אישי וצבא, יחסי חילונים-חרדים, יוקר המחייה,
שיקוף המציאות והאמת של ירושלים